Vi elsker diamanter

Få mere at vide om kongen af alle ædelstene

Excellent kvalitet

En enkelt lysstråle er alt, hvad der er nødvendigt for at udløse den indre ild. Hver sten er speciel, født i jordens dybder.

Kvaliteten og dermed værdien af en diamant bestemmes af kombinationen af de såkaldte 4 C'er - Cut, Color, Clarity og Carat.

Hos acredo tilbyder vi kun diamanter af meget god kvalitet. Fra en stenstørrelse på 0,3ct. leveres hver sten med et certifikat fra et anerkendt internationalt testinstitut. Slibningen af de bedste diamanter er altid fremragende og viser Hearts & Arrows.

pages.diamonds
manufacture
Internationale topcertifikater

Internationale topcertifikater

Ikke alle certifikater er lige gode. For din sikkerheds skyld har vi kun certifikater fra de tre førende institutter, GIA, IGI og HRD, i vores portefølje. Det er uafhængige internationale testinstitutter, der har et fremragende ry på grund af deres særligt strenge standarder.

Når testene er blevet foretaget af flere eksperter, registreres diamanternes ægthed og kvalitet i et certifikat. Certifikatet er din diamants id-kort.

Institutternes vurderinger finder sted i henhold til internationalt aftalte og anerkendte kriterier.

GIA
IGI
HRD

De 4C'er blev udviklet af Gemological Institue of America (GIA), som blev grundlagt i 1931 og er stolt af at være uvildig og pålidelig.

IGI, International Gemological Institute, har siden 1975 været specialiseret i analyse og certificering af diamanter, ædelsten og smykker. IGI's laboratorier og registrerede kontorer findes på diamantområder over hele verden.

HRD står for Hoge Raad voor Diamant. Dette institut har sit hovedsæde i Antwerpen. Et dobbeltkodningssystem garanterer objektiviteten af HRD's vurderinger.

Kærlighedens tegn: Hearts & Arrows

Kærlighedens tegn: Hearts & Arrows

Hos acredo har alle diamanter fra 0,3ct ikke kun en international ekspertise, men de bedste viser også Hearts & Arrows.

Kærlighedens tegn kan ses med en særlig lup i denne specielle form for diamantslibning: otte pile på diamantens overside og otte hjerter på undersiden.

Kun ca. 1 % af alle slebne diamanter har denne grad af perfektion, fordi det kræver meget specielle vinkel- og længdeforhold. Dette er den eneste måde at opnå absolut symmetri på.

Brillantslebne diamanter med Hearts & Arrows udmærker sig ved en enestående gnist. Sjældne skatte fra jordens dybder.

Kærlighedens tegn: Hearts & Arrows

Carat

Vægten af en diamant angives i carat. En carat vejer 0,2 gram. Udtrykket carat stammer fra kerner fra johannesbrødtræet, som vejer 0,2 gram.

Denne vægtenhed har været anvendt til at måle diamanter i hele verden siden 1875. Jo højere antal carat, jo højere er prisen på en diamant.

Ud over vægten afhænger en diamants størrelse af andre faktorer som f.eks. slibningen, stenens form og proportioner.

Den visuelle størrelse af en sten påvirkes også af fingerens længde og indfatningen. Fatninger af hvide ædelmetaller som hvidguld og platin øger stenens visuelle størrelse.

pages.diamonds

Color

Color beskriver diamantens farve. Jo mindre farve en diamant har, jo mere værdifuld er den.

De farveløse eller hvide diamanter klassificeres sammen med lysegule diamanter. De sjældne farver som rosa, rød, blå, grøn, gul, brun og sort klassificeres separat. Nogle af disse "fancy diamanter" er endnu mere værdifulde end hvide diamanter.

Ifølge GIA's standarder går farveskalaen fra D til Z. D er helt farveløs og ekstremt sjælden.

Diamanternes farve klassificeres af en gemmolog ved hjælp af mestersten. Et utrænet menneskeøje har svært ved at skelne op til H. Fra og med I får stenene en højere farvetone.

Color

Clarity

Clarity beskriver diamantens renhed. Dette kriterium adskiller sjældne rene diamanter fra diamanter med indeslutninger.

Indeslutninger kan f.eks. være krystaller eller urenheder. Urenhederne kan være spor af andre mineraler eller fremmede stoffer. Der kan også være tale om naturlige sprækker eller vækstfænomener. Indeslutninger klassificeres efter antal, størrelse, placering og type. Skalaen går fra store, let synlige indeslutninger (I3) til fejlfri (FL/IF).

Fejlfri diamanter har ingen synlige indeslutninger under 10x forstørrelse.

Clarity
crystal
Cut

Cut

Cut beskriver diamantens slibning. En stens glans bestemmes af slibningen og stenens proportioner. Slibningen er således et af de grundlæggende vurderingskriterier for en diamant.

Slibningsklassificeringen går fra rimelig, god og meget god til excellent for fremragende brillans med de bedste proportioner og symmetri. Med hensyn til proportioner testes vinklen og 8 andre kriterier, og med hensyn til symmetri gennemgås 18 parametre.

Da stenens glans er meget vigtig for os, koncentrerer vi hos acredo os udelukkende om diamanter med meget god til excellent slibning.

Valg af slibning

Den mest kendte og elskede slibning er den runde brillantslibning med sine højst 58 facetter. De lysreflekser, der giver diamanten dens fascinerende gnist, opstår, når disse facetter står i en perfekt vinkel.

Andre elskede diamantslibninger omfatter den firsidede prinsesseslibning, den rektangulære baguetteslibning og smaragdslibningen.

Hjerteform er en idé for romantikere. Men også navette- eller marquise-slibninger, ovale eller pæreformede slibninger har deres egen særlige tiltrækningskraft.

Valg af slibning

Fluorescens

En diamant har fluorescens, hvis grundstoffet Boren er til stede, når diamanten dannes. Styrken af fluorescensen angives i certifikater i form af ingen, lav, middel, stærk og meget stærk.

Ved fluorescens forstås den spontane emission af lys kort tid efter, at materialet er blevet udsat for en højenergilignende lyskilde, f.eks. UV-lys eller dagslys.

Svagt til medium fluorescerende diamanter har et let blåt skær.
Stærkt fluorescerende diamanter kan fremstå uklare eller mælkeagtige.

I de fleste tilfælde påvirker fluorescens dog ikke diamantens skønhed. Disse diamanter er attraktive i deres egen ret. Fluorescens sænker prisen.

Fluorescens

Farvede diamanter

Du kan finde farvede diamanter hos acredo, så du kan skabe charmerende ringe og smykker. Disse diamanter er ikke fancy diamanter, men diamanter med ændret farve.

Diamantens farve ændres med tryk og varme. Denne proces efterligner den naturlige proces, hvorunder fancy diamanter udvikler deres farve.

I denne proces undersøges hver enkelt diamant for eksisterende støtteelementer, der tillader lysets spredning, inden den gennemgår en eller flere HTHP-processer.

Forskellige blå farver, en varm guld- eller cognacfarve, en frisk grøn farve, rød og sort er tilgængelige til dine eksklusive kreationer.

pages.diamonds
Værdiudvikling af diamanter

Værdiudvikling af diamanter

Diamanter koncentrerer en meget høj værdi på et meget lille sted. Prisudviklingen for diamanter er relativt stabil. Andre aktiver som f.eks. guld eller aktier er udsat for større volatilitet. Prisen på diamanter har været støt stigende i over 30 år. Diamantmarkedet var kun præget af mere væsentlige prisudsving mellem 2008 og 2011. Prisudviklingen kan afhænge af stenenes størrelse. Prisen på større sten stiger i et langsommere tempo. Efterhånden som den årlige efterspørgsel efter diamanter fortsætter med at stige, og de primære og sekundære forekomster bliver udtømt, forventer eksperter at se priserne stige i de kommende år. acredo giver dig diamanter til et fremragende pris-kvalitetsforhold. Lad vores specialister rådgive dig.

Diamanter som en investering

acredo ser primært en diamant som et smykke. Vi elsker skønheden og udstrålingen af disse uovertrufne sten. Hvis du ønsker at kombinere investering og skønhed, anbefaler vi, at du investerer i den højeste kvalitet af stenene. Størrelsen af stenen afhænger af dit budget. Et certifikat, der beviser stenens kvalitet, er vigtigt for en investeringsdiamant. Hos acredo får du automatisk et internationalt topcertifikat fra GIA, IGI eller HRD for alle diamanter fra 0,3 ct. Invester i farven, klarheden og vigtigst af alt i slibningen. Slibningens betydning er stigende, da den er afgørende for refleksionen af det indkommende lys og dermed stenens livlighed. derfor fører vi hos acredo kun diamanter med 3x excellent slibning. Vores anbefaling til en investeringssten er således: river flawless med 3 x excellent og Hearts & Arrows. Du vil blive begejstret.

pages.diamonds

Diamanten: kongen af alle ædelstene

Den er sjælden, den er lavet af et modstandsdygtigt materiale, den funkler i alle retninger: diamanten stammer fra det græske ord "adamas" (uovervindelig). Det er ikke overraskende, at den omtales som kongen af alle ædelstene. Og som konge har den endnu mere at byde på: den reflekterer op til 100 % af det indkommende lys og har derfor det højeste brydningsindeks af alle ædelsten med en værdi på 2,42. Diamanten er et af de hårdeste kendte mineraler i verden og scorer 10 på Mohs skalaen for mineralhårdhed. Diamanter er sjældne og meget vanskelige at få fat i, fordi de dannes under stort tryk ved en høj temperatur på 1700 °C og i en dybde på 150-200 km. I dag er det nødvendigt at gøre en stor indsats for at udvinde diamanter både fra åbne miner og underjordiske miner samt fra miner til havs. Kun en fjerdedel af disse naturskatte er egnede til brug i smykker. Derfor er diamanter et værdifuldt tegn på kærlighed.

De 4 C'er: at bestemme kvaliteten af en diamant

Carat, clarity, color og cut er de såkaldte fire C'er, der bruges til at bedømme kvaliteten af diamanter. Udtrykket karat er opkaldt efter kerne fra johannesbrødtræet på grund af deres vægt (200 milligram) og er blevet brugt til at veje diamanter i hele verden siden 1875. Prisen på en diamant afhænger i høj grad af dens klarhed. Jo færre indeslutninger en diamant har, f.eks. krystallinske strukturer eller andre mineraler, jo højere er klassifikationen og jo dyrere er den.

Hvis der ikke kan ses nogen indeslutninger i diamanten under ti gange forstørrelse, klassificeres diamanten som fejlfri og anses for at være særlig værdifuld.

Farven er også afgørende for prisen på en diamant. Farveløse diamanter er meget populære og dyre, især i smykkeverdenen. Men fancy diamanter i farver som rød, blå og sort er også meget værdifulde på grund af deres sjældenhed.

I modsætning til de tre første komponenter påvirkes diamantens slibning af specialisterne. Både slibningen og proportionerne bestemmer diamantens glans. Diamanter kan være slebet med den runde brillantslibning, den firkantede prinsesseslibning eller den rektangulære baguetteslibning, i hjerteform, oval, marquise eller pæreform.

Internationale topcertifikater på acredo

Du vil modtage en international topcertifikat for hver diamant fra 0,3ct købt hos acredo. For din sikkerhed bruger vi kun certifikater fra de uafhængige, internationale institutter GIA, IGI og HRD. Ud over diamanternes dimensioner omfatter disse certifikater kriterierne form, vægt, farve, klarhed, polering, symmetri, proportioner og fluorescens. Hver diamant er lige så unik som din kærlighed og er derfor blevet vurderet og klassificeret af flere specialister efter forskellige hårde kriterier.