Safir og rubin - Ædelsten

Vi elsker farver

Korund

Safirer og rubiner er farvevarianter af mineralet korund. På Mohs skalaen for mineralhårdhed har dette mineral en hårdhed på 9 og er dermed det næsthårdeste mineral efter diamant.

Korund er en allochromatisk ædelsten med spor af krom, titan og jern, som er ansvarlige for de mange forskellige farver.

Korund findes i blå, grønne, røde, gule, violette og orange toner og kombinationer af disse. Alle farveløse og farverige varianter er henført til safirgruppen, med den eneste undtagelse er den røde rubin.

Safirernes og rubinernes fascination kommer flot til udtryk, når de er facetslebne. Da de så funkler smukt.

pages.sapphire
sapphire
Navnene safirer og rubiner

Navnene safirer og rubiner

Navnet safir stammer fra den latinske betegnelse "sapphirus", som stammer fra det græske "sappheiros". Dette betyder "blå". Udtrykket findes også på hebraisk ("Sappir"), på det gamle iranske sprog ("Sani-prijam") og på sanskrit ("Shani Priya"). På disse sprog betyder det "kærlighed til Saturn" og henviser til planeten Saturn.

Navnet rubin stammer fra det latinske ord "rubens", som betyder "rød". Rubiner er sandsynligvis blevet æret i mere end 2 000 år.

blueSapphire

Blå safir

Dens farve, der står for ro, renhed og fred, gør den til en eftertragtet juvel. Den blå safir er en stjerne - senest siden prinsesse Diana's forlovelsesring, som Kate nu bærer.

De vigtigste safirforekomster findes i Sri Lanka og Indien. Der findes yderligere forekomster i USA, Australien, Nigeria og Madagaskar.

"Star of Adam" er den største safir, der nogensinde er fundet, og har en størrelse på 1 404 karat. Den blev fundet i Sri Lanka og har en anslået værdi på ca. 90 mio. euro.

"Star of India" er med en vægt på 563,35 karat den største facetterede safir i verden. Den er udstillet på det amerikanske museum for naturhistorie.

De mest eksklusive blå farver findes i de kornblomstblå safirer og i den intensivt blå Kashmir-safir.

Safiren er fødselsstenen for september måned.

pages.sapphire
Gul safir

Gul safir

Gule safirer er smukke og kostbare ædelsten. De er ikke så kendte som blå safirer, men deres gule farve giver dem en meget varm nuance.

Kombiner gule safirer med hvide ædelmetaller, og du får moderne smykker, der er meget alsidige. I kombination med gule ædelmetaller minder den gule safir os om solen.

Gul står for lys og liv. I Kina er gul farven for harmoni og visdom.

Den lyserøde til gul-orange Padparadadscha-safir er særlig speciel. Dens farve minder os om lotusblomster.

Tilgængelige farver

availableColors
crystal

Pink Safir

Pink og rosa er kvindernes farver. De har en positiv og opkvikkende effekt og øger den bevidste oplevelse og følelse.

Disse farver kan altid ledsage dig i en særlig kostbar form ved hjælp af vores lyserøde og rosa safirer.

I kombination med roséguld giver de vidunderligt romantiske smykker. Og ved at kombinere dem med hvide ædelmetaller får de en lidt køligere effekt.

Grænsen mellem den rosa safir og rubin er flydende, da ædelstenene findes i et utal af nuancer.

pages.sapphire
Rubin

Rubin

Med sin dybrøde farve er rubinen ikke kun fødselsstenen for juli måned, men frem for alt en juvel for kærlighed, lidenskab og romantik.

Sammen med den grønne smaragd, den blå safir og diamanten er rubinen en af de klassiske fire store ædelsten.

Rubiner er blevet fundet på næsten alle kontinenter. Men de vigtigste oprindelseslande er Myanmar, Thailand og Sri Lanka. Sri Lanka er et af de ældste kendte oprindelseslande.

Rubinen "Mogok Sun", som blev fundet i 1993 i Myanmar og stadig ikke er blevet slebet, har en utrolig størrelse på 1 734 karat. Andre kendte rubiner er "Edward Ruby" med en størrelse på 167 karat, som er udstillet på British Museum of Natural History i London, rubinen "Rosser Reeves Ruby" med en vægt på 138,7 karat og "DeLong Star Ruby" med 100,3 karat.

Da de rene røde nuancer er meget sjældne, er rubinen en af de mest sjældne ædelsten i verden.