Urban minedrift

for en bedre fremtid

Urban minedrift

Definition

Urban minedrift står for bæredygtig og fremtidssikret råstofudvinding. Byer betragtes som råstofminer.

Her bindes værdifulde ressourcer af forskellig art i en vis periode. Bagefter bliver de dog frigivet igen og kan gøres brugbare. Urban minedrift handler om udvinding af råstoffer gennem oparbejdning af eksisterende varer.

pages.urbanMining
Dyrebar

Dyrebar

Metaller

I dag findes der ædelmetaller i millioner af produkter, værdigenstande og smykker, som ikke længere bruges. Et ton mobiltelefoner indeholder for eksempel 250 mg guld.

Urban mining betyder at føre dem tilbage til materialekredsløbet.

Genbrug

Genbrug

er uundgåelig

Ædelmetaller er ikke kun nødvendige til ure og smykker, men også til mange tekniske anvendelser. Men ifølge estimater kan der stadig kun udvindes maksimalt 100.000 tons.

For eksempel er der allerede udvundet 180.000 tons guld, hvoraf omkring 90% er i omløb. Situationen er den samme med det sjældnere platin.

Positiv

Effekter

Brugen af sekundære råmaterialer fra urban minedrift bevarer ikke kun naturressourcerne og sikrer dermed levebrødet for nuværende og fremtidige generationer. Det reducerer miljøforurening og hjælper med at undgå farlige arbejdsforhold.

pages.urbanMining
100% genanvendt

100% genanvendt

Guld

Siden september 2022 har acredo-ringe været fremstillet af 100 % genbrugsguld. Det gælder for alle guldlegeringer som gult, rosa, rødt, grønt, hvidt, gråt guld og det beige signaturguld. Det genanvendte guld kommer fra urban minedrift.

Vielsesringe guld

Forlovelsesringe guld

100% genanvendt

Platin

Siden september 2022 har acredo platinringe eller ringe med platindetaljer også været fremstillet af 100 % genbrugsplatin. Ligesom genbrugsguld kommer dette genbrugsplatin fra urban minedrift.

Vielsesringe platin

Forlovelsesringe platin

pages.urbanMining