Legeringer

Interessante fakta

Legering og renhed

En legering skabes ved at kombinere to eller flere metaller i flydende tilstand. I smykkefremstilling anvender vi ædelmetallerne platin (PT), guld (AU), palladium (PD), sølv (AG) og kobber (CU) i deres klareste form. For at skabe legeringerne kombineres disse basismetaller i forskellige blandingsforhold og smeltes ved meget høje temperaturer.

Acredo-produktionen fungerer efter princippet "best-in-class". I vores produktionsproces skaber vi derfor først legeringer af mere end 30 ædelmetaller og støber guldbarrerne.

Vi fremstiller legeringer i gult, hvidt, gråt, rosa, rødt og grønt guld. Forskellige farvenuancer skabes ved at variere blandingsforholdet mellem basismetallerne. Vi har patenter på nogle af disse legeringer.

Renheden beskriver den andel af det mest ædle metal, der er indeholdt i et smykke. Den angives i tusindedele. I tilfælde af guld betyder f.eks. 750 /- eller 18kt, at 750 af 1000 dele er guld.

pages.metals
main
Mystisk guld

Mystisk guld

Mennesker har været fascineret af guldets skønhed i tusindvis af år. Guld blev allerede brugt i Sydøsteuropa omkring 4.000 f.Kr., og det blev ikke kun brugt til at skabe rituelle genstande - guld er også altid blevet brugt til at fremstille mønter og smykker.

Det oprindelige indoeuropæiske ord for guld "ghel" betyder gult og skinnende. Det latinske ord for guld er aurum, som også er grundlaget for det kemiske grundstofs symbol AU.

Guldets oprindelige farve er en varm gul farve. Denne kan ændres ved at tilsætte sølv og kobber.

Guld findes i primære kilder, hvor det stadig er fastgjort til sten, eller i sekundære, løsrevne forekomster som f.eks. i floder. Afhængigt af aflejringstypen udvindes guld ved hjælp af maskiner eller ved hjælp af guldvaskning, som tager meget mere tid. I dag findes der udvindingssteder for guld i Sydafrika, Rusland, Nord- og Sydamerika og Australien.

Rosa og røde guldlegeringer fremstilles ved at tilsætte kobber. Hos acredo skaber vi hvidguld ved at tilsætte det værdifulde palladium i stedet for det billigere mangan, som ofte anvendes.

Inspirerende. 100% unik. International.

Klassisk gulguld

Klassisk gulguld har en meget varm og fin udstråling, da det kommer tættest på den oprindelige guldfarve.

Gule guldlegeringer fremstilles ved at tilsætte kobber og sølv i næsten lige store mængder. Hos acredo tilbyder vi gult guld i 585 (14 kt) og 750 (18 kt), samt gult guld 916 (22 kt) til vielsesringe, acredo Smart kommer også med 375 (9 kt) gult guld.

Jo mere guld der indgår i legeringen, jo rigere og mere intens er farven.

pages.metals
Moderne palladium-hvidguld

Moderne palladium-hvidguld

Hvidguld fås i forskellige legeringer. Disse varierer meget i både farve og pris.

Til vores høje acredo kvalitet bruger vi udelukkende det værdifulde palladium-hvidguld. Dette skaber en naturlig, hvidgrå farve.

Mangan-hvidguld har derimod stadig en let gul farve og har tendens til at misfarve.

Rhodiumbelægning giver smykker af hvidguld yderligere beskyttelse og får dem desuden til at skinne i en endnu klarere hvid nuance.

Hos acredo tilbyder vi hvidguld i 585 (14 kt) og 750 (18 kt), acredo Smart fås også med 375 (9 kt).

ringsWithDifferentAlloys

Romantisk rosé guld

Rosé guld fremstilles ved at tilsætte en større mængde kobber til legeringen.

Smykker i rosé guld er fortryllende og romantiske. Kombinationen med hvide ædelmetaller er blevet mere og mere populær i de seneste år.

Det delikate rosé guld er meget smigrende for europæiske kvinders hudfarver, som normalt er lysere.

Design dine drømmesmykker i rosé guld 585 (14 kt) eller rosé guld 750 (18 kt), eller kombiner legeringen med moderne hvidguld. God fornøjelse!

pages.metals

Inspirerende. 100% unik. International.

Ekstravagant rødguld

Ekstravagant rødguld

Rødt guld minder os om ild. Det er ekstravagant og dristigt.

I lighed med roséguld fremhæves dets særlige egenskaber perfekt i kombination med hvide ædelmetaller, der fremhæver kontrasten.

Rødguld har et særligt højt kobberindhold og er derfor særlig hårdt.

Hos acredo tilbyder vi rødguld i 585 (14 kt) og 750 (18 kt), acredo Smart fås også med 375 (9 kt).

acredo Signature

Elegance med en vis naturlighed - dette ledende princip for acredo design repræsenterer acredo Signature legeringen til perfektion. Den ædle og varme farvetone er både diskret og ekstraordinær. Nuancen mellem hvid- og roséguld med et strejf af beige er ligesom alle andre acredo-legeringer støbt i vores fabrik. Den smigrer mange hudfarver.

I kreative ringdesigns er acredo Signature særlig smuk i kombination med hvid- eller grå guld. Overbevis dig selv.

pages.metals
Modstandsdygtig palladium

Modstandsdygtig palladium

Palladium er et ædelmetal i platinagruppen. Dens kemiske grundstof er PD. Det har været kendt siden begyndelsen af det 18. århundrede og stammer hovedsagelig fra Australien, Nord- og Sydamerika, Rusland og Etiopien. Ligesom guld og platin er palladium et børshandlet metal.

Hos acredo tilbyder vi: palladium 585, som har en mørkegrå farve, og palladium 950, som er en hvid legering.

Palladiums farve med sin sølvglans er meget modstandsdygtig. Dette gør palladium til et ægte alternativ til hvidguld.

Platin er ren følelse

Når du først har holdt en platinring i dine hænder, vil du aldrig glemme følelsen af den. Platin er ikke kun sjældent og klart, men også imponerende på grund af sin vægt.

En anden vigtig egenskab ved platin (PT) er dets robusthed. Livets spor, som naturligt vil blive efterladt på et smykke, der bæres dagligt, vil ikke udhule, men blot flytte platin.

Vi tilbyder platin 600 og platin 950. Der er næppe nogen allergirisiko forbundet med nogen af disse metaller.

pages.metals

Inspirerende. 100% unik. International.

Den reneste af alle legeringer - platin guld

Den reneste af alle legeringer - platin guld

Platinguld med en andel på 97,3 % ædelmetaller og 950 platindele er den klareste legering, der i øjeblikket findes på de globale markeder.

Platinguld (PTAU) har en fascinerende karakter og fremragende materialeegenskaber. Vickers-hårdheden for ensfarvede vielsesringe er 270 HV og 240 HV for flerfarvede ringe. Hvis legeringen anvendes til støbning, når hårdheden op på 170 HV.

Takket være platin-guldets høje renhed er dets allergipotentiale usædvanligt lavt, og legeringen indeholder ingen allergifremkaldende stoffer som f.eks. kobolt.

Platinguld anvendes til fremstilling af vielsesringe og smykker og skiller sig ud med sin smukke hvide farve. Det giver således en unik scene for udstrålingen af ædelsten og især diamanter.

Det hvideste af alle ædelmetaller - PlatinumRiver

RiverPlatinum-legeringen, der udelukkende fås hos acredo, har et platinindhold på 95 % og et Yellow Index på 7,0, hvilket gør den til den hvideste eksisterende platinlegering til vielsesringe.

Den ædle hvide farve tillader ædelsten og især diamanter at skinne på en unik måde. Vickers-hårdheden af RiverPlatinum er mellem 210 og 235 HV.

pages.metals
metal
Rhodium plating

Rhodium plating

Rhodium (RH) er et sølvhvidt, hårdt metal, som blev opdaget i 1803. Det stammer hovedsagelig fra Sydafrika, Canada og Sibirien.

Ved rhodiumbelægningsprocessen påføres et smykke et meget fint lag rhodium. Dette sker i et galvanisk rhodiumbad ved hjælp af elektrisk strøm.

Ved rhodineringen tilføres smykket et beskyttende lag, som gør det lidt mere modstandsdygtigt. Rhodiumbelægning forhindrer også misfarvning. Den fremhæver smykkets naturlige glans.

Hos acredo bruger vi rhodiumplating til smykker og vielsesringe i hvidguld.